Blog: Ferdi en Anna

"Weet je, ik begin gewoon een relatie….."


Met deze woorden begon de relatie tussen Anna en Ferdi ruim 11 jaar geleden en dat werd in April 2016 bezegeld met een huwelijk.

Toen ik Anna en Ferdi vroeg hoe ze zich ooit hebben leren kennen, begonnen ze allebei dan ook hartelijk te lachen. Ze lagen letterlijk in een deuk , het was nogal een opmerkelijk verhaal.  Tijdens een avondje stappen vond een vriendin van Anna een jongen wel heel erg leuk , en toen werd er letterlijk gezegd tegen Ferdi, die een vriend was van die “leuke “jongen ,  als jij nou ff met Anna  gaat zoenen dat ben jij ook onder de pannen vanavond! Uiteindelijk vond Ferdi  Anna toch wel een lekker ding en gaat na die avond toch wel heel erg  zijn best doen voor haar. Uiteindelijk lukt het hem om toch weer een afspraakje te maken met Anna ,  en die besluit ff later heel ondoordacht: ach weet je , ik neem gewoon een relatie en dan zien we wel! 

En dit alles is nu 11 jaar geleden, en ze vertellen er allebei heel duidelijk bij dat het nog steeds leuk is samen en dat het eigenlijk steeds leuker wordt! En uiteraard moet je dan heel  vaak de hond uitlaten om er zo voor te zorgen dat je ook op doordeweekse dagen je vriendje kunt zien.Moeders voelen dit soort dingen aan want zij had al wel door dat er iets moest wezen waardoor Anna zo graag zo vaak met de hond de verkeerde richting uitging.

En zo begon hun avontuur naar liefde, erkenning en heel veel plezier hebben samen. Tja, ik moest toch wat te zoenen hebben zei zij  nog zo mooi toen ik haar  vroeg naar de reden waarom het Ferdi  was waar zij  zo verliefd op is geworden.  Maar ze  zei het met een dikke knipoog  want niets is voor haar belangrijker geworden dan haar Ferdi.  Want naast dat hij zo goed kon zoenen is het ook een geweldige lieve jongen die haar af en toe echt een prinsesje kan laten voelen. Hij is ook heel zorgzaam  en hij zal er  altijd voor zorgen dat iedereen zich op hun gemak voelt. 

Anna kan heel goed zien wat Ferdi nodig heeft, en kan zichzelf daarnaast wel een s  vergeten…eigenlijk is ze best een beetje ouderwets zegt hij met een lach op zijn gezicht. Iedereen die haar dierbaar is moet altijd bij haar in de buurt zijn. Eigenlijk is ze best wel heel erg huisje, boompje,beestje.

Nou neem van mij maar aan dat , hoe stoer mensen  ook willen zijn , iedereen heel  graag iemand  in hun omgeving heeft die hun  dat huisje, boompje , beestje gevoel een beetje kan  geven. 

Anna verteld heel duidelijk dat Ferdi haar grote liefde is , die haar leven compleet maakt. Ferdi zegt met één woord ook heel veel , Anna ia mij alles, ik kan gewoon niet meer zonder haar!

Jullie waarderen elkaars gezelschap, kunnen uren met elkaar praten en maken elkaar regelmatig erg aan het lachen. Het is dan ook pas gezellig als de ander thuis is. En dat thuis en wel een heel mooi  thuis! Ik mocht het met eigen ogen mogen  aanschouwen hoe jullie je hele ziel en zaligheid in de verbouwing  en de geheel nieuwe inrichting hebben gelegd. Hieruit blijkt wel dat jullie op één lijn zitten samen. Waar de één  de klusjes  graag uitvoerde zorgt de ander weer voor de gezellige aankleding.

De liefde tussen de twee bloeit waar het bloeien moet. Er is geen weg terug, dit bevalt zo goed, samen in één huis dat een huwelijksaanzoek dan ook niet uit kon blijven. En als echt man regelt ook Ferdi een zeer romantisch huwelijksaanzoek. Iets wat hij van te voren al goed had geregeld, want ze gingen immers op vakantie. En als je dan lekker romantisch eet, op een hagelwit strand op de Nederlandse Antillen en er staat in één keer in het zand geschreven : WIL JE MET ME TROUWEN?  Ja dan kun je al vrouw ff óf diep slikken,  óf een gil eruit gooien maar dat alles was niet nodig er werd op dat  moment volmondig ja geantwoord. Dit is een huwelijksaanzoek uit het boekje zoals veel vrouwen dat graag zouden zien, en dan overkomt je dat dan zomaar. Terwijl je net daarvoor nog aan hem gezegd had kijk daar loopt een heel verliefd stelletje, zij wordt vast zo gevraagd! Niet wetende dat de zenuwen op dat moment door de  keel gierden van Ferdi! Eind goed al goed, er wordt getrouwd. En het werd wel een heel gezellig etentje want op dat moment is er voldoende om over te kletsen. Waar gaat er getrouwd worden? Daar waren ze vrij snel uit . De Strandlodge in Winterswijk. 

Een paar jaar geleden heeft Anna zich enorm ingezet om het zwembad te behouden middels een actie , en  nu het ook nog eens een prachtige trouwlocatie is geworden met een geweldig restaurant was de keus snel gemaakt.

Familie en vrienden hebben enorm hun  best gedaan om jullie op het moment van de huwelijksvoltrekking nog meer thuis te laten voelen door de “rode loper” te veranderen in een witte loper met allerlei foto’s van jullie erop. Deze hebben zij verzameld en zo liepen  jullie over jullie eigen tijdlijn naar de toekomst! Wat een prachtig gebaar en zeker een moment om nooit te vergeten.

Onder een luid applaus werd het huwelijk ingezoend, en kon het feest beginnen.   Familie, veel vrienden en ik als afgevaardigde van de wet waren het allemaal met de volgende stelling eens. 

Ferdi en Anna worden samen stokoud, zoals al mooi werd gezegd.  Olderwets old worden samen en als we dan oud zijn lekker tegen elkaar aan kibbelen…dat lijkt ons heerlijk! 
< Terug